Adatkezelési tájékoztató – IPR-Insights License Consulting

Adatkezelési tájékoztató

Kik vagyunk?

A IPR-Insights független szakértőként kínál átfogó szoftvereszköz-gazdálkodási (SAM) megoldásokat és licenctanácsadást nagyvállalatoknak. Magyarországon az IPR-Insights Hungary Kft. tartja a kapcsolatot ügyfeleinkkel. Az IPR-Insights – a továbbiakban Adatkezelő – mindenben megfelel a hatályos jogszabályok adatvédelmi rendelkezéseinek. Az Adatkezelő által kinevezett Adatvédelmi felelős az ügyvezető igazgató.

A jelen Adatkezelési Tájékoztató a https://iprsam.com weboldalon a látogatók által önkéntes hozzájárulással megadott adatok tárolására és kezelésére vonatkozik. Az adatok kezelését és feldolgozását az Adatkezelő végzi. A hatályos jogszabályok vonatkozó rendelkezései alapján Ön az Adatkezelő honlapján a hírlevélre történő feliratkozással és/vagy az általa nyújtott képzésekre történő regisztrációval hozzájárul ahhoz, hogy az Adatkezelő az Ön adatait a lentebb hivatkozott jogszabályi előírások betartása mellett felhasználja. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, azokat kizárólag kapcsolatfelvételre, hírlevelének rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk. Az adatközlés önkéntes, bármikor jogosult az adatkezelésről az Adatkezelőtől tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését vagy törlését igényelni.

Az Adatkezelő kötelezettséget vállal arra, hogy ez irányú tevékenységét a mindenkor hatályos jogszabályok szerint végzi. Ezek a jelen dokumentum kiadásakor az alábbiak:

  • 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (a továbbiakban: elektronikus kereskedelmi törvény);
  • 2008. évi XLVIII. törvény a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (a továbbiakban: gazdasági reklámtörvény);
  • 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról.

Melyek azok a személyes adatok, amiket gyűjtünk, és milyen céllal gyűjtjük ezeket?

Hozzászólások

Hozzászólás beküldésekor a hozzászólási űrlapban megadottakon kívül begyűjtésre kerül a hozzászóló IP címe és a böngészőazonosító karakterlánc a kéretlen tartalmak kiszűrése céljából. Egy személytelenített, az e-mail címből előállított karakterlánc (hash) kerül továbbításra a Gravatar szolgáltatás felé. A Gravatar szolgáltatás feltételei az alábbi címen tekinthetőek meg: https://automattic.com/privacy/. A hozzászólás elfogadása után, a hozzászólásunk tartalma és a profil képünk is megjelenik nyilvánosan.

Média

Amennyiben regisztrált felhasználó által kerül kép feltöltésre a honlapra, kerülni kell az az olyan EXIF-eket, amelyekben GPS pozíció adatok is szerepelnek. A honlap látogatói ezeket letölthetik és kinyerhetik a helyadatokat a honlapon található képekből.

Kapcsolatfelvételi űrlapok

A honlap egyes oldalainak használata, tartalmak letöltése kapcsolati adatok megadásához kötött. A honlap felhasználója minden esetben eldöntheti, hogy a honlap adott szolgáltatásáért cserébe kért adatait megadja-e a kapcsolati űrlapon, vagy eltekint az adott szolgáltatás igénybe vételétől.

Sütik

Hozzászólás írása után a honlap a megadott nevet, e-mail és web címet sütiben eltárolja. A tárolás csak kényelmi célokat szolgál, hogy a következő hozzászóláskor ne kelljen automatikusan kitölteni. A sütik lejárati ideje 1 év.

Ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be is vagyunk jelentkezve erre a honlapra, akkor átmeneti sütiket állítunk be, annak érdekében, hogy megállapítsuk, hogy a böngésző elfogadja-e a sütiket. Ezek a sütik nem tartalmaznak személyes információt, és törlődnek, ahogy bezárjuk a böngészőt.

A honlapra történő bejelentkezéskor több sütit hozunk létre, amely elmenti a bejelentkezési információt és a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit. A bejelentkezési sütik két napig érvényesek, a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit tároló süti egy évig. Amennyiben az “Emlékezz rám” opciót bejelöljük, a bejelentkezés két hétig folytatódik. Kijelentkezéskor a bejelentkezési sütik eltávolításra kerülnek.

Amennyiben bejegyzést vagy oldalt szerkesztünk, egy újabb sütit tárol el a böngészőnk. Ez a süti nem tartalmaz személyes adatot, egyszerűen csak a bejegyzés azonosító számát tárolja, amelyet szerkesztettünk. Egy nap múlva jár le az érvényessége.

Más honlapokról származó beágyazott tartalmak

A honlapon elérhető bejegyzések külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) használhatnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak pontosan úgy viselkednek, mintha meglátogattunk volna egy másik honlapot.

Ezek a webhelyek lehetséges, hogy adatot gyűjtenek a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódot használnak, figyelik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést, ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be vagyunk jelentkezve az oldalra.

Analitika

Honlapunk forgalmi elemzéséhez a Google Analytics szolgáltatását használjuk. A Google adatvédelmi irányelveiről itt tájékozódhat.

Kivel osztjuk meg a felhasználói adatokat

Honlapunk tárhely-szolgáltatója a Maxer Hosting Kft. A Maxer adatvédelmi szabályzatáról itt tájékozódhat.

Mennyi ideig őrizzük a személyes adatot

Ha hozzászólunk, a hozzászólás és annak metaadatai nem meghatározható ideig a rendszerben maradnak. Ennek célja, hogy az összes ezt követő bármely hozzászólás általunk megismertté és jóváhagyottá váljon, azaz ne kerüljön fel a moderálandó hozzászólások listájára.

A honlapon regisztrált felhasználók személyes adatai a saját felhasználói profiljukban is tárolásra kerülnek. Minden felhasználó megtekintheti, szerkesztheti vagy törölheti a személyes adatait bármikor (kivéve, hogy nem változtathatja meg a saját felhasználói nevét). A honlap rendszergazdái ezen információkat szintén megtekinthetik és szerkeszthetik.

Milyen jogokkal rendelkezik a felhasználó a saját adatai kapcsán

A weboldalon regisztrált fiók vagy hozzászólás írása esetén kérhető a személyes adatok export fájlban történő megküldése, amely bármilyen adatot tartalmaz, amit korábban a felhasználó rendelkezésünkre bocsátott. Kérhető továbbá, hogy bármilyen korábban megadott személyes adatot töröljük. Ez nem vonatkozik azokra az adatokra, amelyeket adminisztrációs, jogi vagy biztonsági okokból kötelező megőriznünk.

Hová továbbítjuk az adatokat

A látogatók által beküldött hozzászólásokat automatikus spamszűrő szolgáltatás ellenőrizheti.

Kapcsolati adatok

Amennyiben adatkezeléssel kapcsolatos kérdése, észrevétele, panasza van, kérjük a marketing@iprsam.com e-mail címre írjon.

További információk

Hogyan védjük a felhasználói személyes adatokat

Az IPR-Insights mindent megtesz annak érdekben, hogy a honlap felhasználói zavartalanul és biztonságban használhassák a weboldalt, és biztonságban tudhassák az ott megadott személyes adataikat, de nem tudja garantálni a honlapon keresztül nyújtott szolgáltatások, valamint az arról letöltött információk vagy szoftverek zavartalan, hibamentes működését, sem az esetleges vírusfertőzés vagy más károkozó elkerülését.

Az Ön adatait nem továbbítjuk az Európai Gazdasági Térségen (EGT) kívülre.

Panasztétel lehetősége:

Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Telefon: 0613911400
Fax: 0613911410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
Honlap: www.naih.hu